Palautetta katsojilta

Katsojat ovat kommentoineet Uurretut-esitystä muun muassa tällä tavalla:

"Upea esitys! Aika rankka, mut hyvä."
"Koskettava, hauska, täynnä ihania pieniä oivalluksia, kiitos!"

"Hienoin ja vaikuttavin esitys vuosiin. Ihailen erityisesti materiaalin käytön luovuutta ja tunnelmien tavoittamista."
"Vanhus-, vammais- ja mielenterveystyötä tehneenä voin suositella esitystänne mille tahansa kohderyhmälle. Ja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ihmisestä. Kiitos!"
"Yksinkertaisesti hieno!"Palvelutalo Rudolfin kulttuuri- ja virkistystoiminnanohjaaja Petra Karttunen arvioi esitystä näin:

"Uurretut käsittelee hienovaraisesti ja kauniisti esineteatterin keinoin vanhenemista. Mielestäni kyseessä on laajemman, kuin sodan käyneen sukupolven muistot. Käsikirjoitus on rakennettu Kustaankartanon monipuolisen palvelukeskuksen kahden vanhainkotiosaston asukkaiden ja hoitajien myötävaikutuksella. Vaikka se on koottu vain kahden yksikön vanhusten kertomuksista, se tavoittaa kollektiivisesti useiden ihmisten muistoja. Käsikirjoituksessa sivutaan kansakuntamme koskettavia yhteisiä hetkiä. Näin ollen sen materiaali on tuttua usean sukupolven suomalaisille. Näen, että se voi myös avata esimerkiksi maahanmuuttajille ja nuorille toisenlaisen näkökulman suomalaisuuteen. Emme aina ole eläneet nykyisen kaltaisen hyvinvoinnin keskellä. Ihmisen elämä ei kuitenkaan ole muuttunut ja on kaikkialla sama. Jokaisen ihmisen kohdalla se kulkee oman kaarensa kehdosta hautaan.

Esitys toimii erinomaisena keskustelunavauksena erilaisissa tilanteissa. Opiskelijoille, käytäessä läpi elämänkaariajattelua, alan ammattilaisille näkemään uudenlaisia voimavaroja vanhusten kohtaamiseen ja itse ikäihmisille keskustelun avaukseksi oman elämän monenlaisiin muistoihin. Sen kautta voi myös hakea vertaistukea, voimaantumisen kokemuksia eletystä elämästä ja muistaa yhteisöllisyyden voima.
Esitys jäi elämään mieleeni ja olen usein ajatuksissani palannut siihen. Siitä löytyy monenlaisia tasoja, monenlaisiin tilanteisiin. Kaunis ja herkkä lavastus ja esityksen kevytrakenteisuus mahdollistaa sen pääsyn pienempiinkin tiloihin, ihmisten keskelle, missä se on omimmillaan ja minne se kuuluukin. Esitys on myös kestoltaan sopivan mittainen, jolloin yleisölle ja näyttelijöille jää aikaa ja voimavaroja vielä yhteiselle keskustelulle ja muistojen jakamiselle.


Suosittelen esitystä kaikille muistoista, elämänkaaresta ja yleisesti ihmisten elämästä kiinnostuneille."