Aiemmat esitykset

PURKKIPURKKI

Mitä purkista tulee? 

Minne se nyt meni? 

Ja mikä otus tuosta syntyy...?

Purkkipurkkipurkki oli 0-3-vuotiaille suunnattu sanaton esitys. Yllätyksiä täynnä olevassa esityksessä värikkäät purkit muuntuivat oudoiksi olioiksi, ja purkkien sisältä löytyi ihmeellisiä asioita. 
Esityksen ensi-ilta oli 9.4.2011 Universumissa. Purkkipurkkipurkki kiersi päiväkodeissa ja lasten taidetaloissa. Esitys vieraili mm. Vaippakansan karnevaaleilla ja Kauhua kakaroille -tapahtumassa Helsingissä, Lain§uojattomat-teatterifestivaalilla Porissa, Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaalilla, Suomalaisen nukketeatterin näyteikkuna - katselmuksessa, Tuusulan skidiviikolla, Tallinn TREFF -festivaalilla, Mikkelin Satujen sateenvarjo -lastenteatterifestivaalilla sekä kiertueella Joensuun kirjastoissa.

Esityksen valmistamista tuki Helsingin kulttuurikeskus.

Tekijät

Ohjaus ja dramaturgia: Suvi Auvinen
Esiintyjät: Annastiina Storm ja Maaria Tuhkunen
Musiikki: Marko Pakarinen
Käsikirjoitus ja visualisointi: Auvinen, Storm & Tuhkunen

UURRETUT

  

Millaista on, kun kehosta tulee itselle vieras, mutta henki sen sisällä on edelleen sama? Mitkä elämän jättämät jäljet kuuluu peittää?Saako vanhana olla muutakin kuin herttainen mummo tai pappa?


Aikuisten esineteatteriesityksessä Uurretut Kirahvikollektiivi sukelsi ikäihmisten kokemusmaailmaan ja vanhusikäpolven muistoihin. Samalla se oli puheenvuoro hyvän vanhenemisen puolesta.

Esityksen ensi-ilta oli 15.2.2013 Helsingissä kulttuurikeskus Malmitalossa. Uurretut kiersi palvelukeskuksia ja vieraili muun muassa Vantaan Lumous - nukketeatteri aikuisille -tapahtumassa ja Helsingin kulttuurikeskus Vuotalossa.

Esityksen valmistamista tukivat Kalevala Korun Kulttuurisäätiö, Kansan Sivistysrahasto ja Helsingin kulttuurikeskus.

Lue katsojapalautteita täältä.
Taustaa

Esitystä varten näyttelijät haastattelivat erilaisissa elämäntilanteissa olevia vanhuksia, jotka halusivat kertoa elämästään ja muistoistaan. Esitys ei kuitenkaan ollut dokumentaatio haastateltavien elämästä, vaan heidän tarinansa limittyivät tekijöiden omiin havaintoihin, mielikuviin ja kokemuksiin vanhuuden ja vanhenemisen kohtaamisesta.

Esitys tehtiin yhteistyössä Kustaankartanon monipuolisen palvelukeskuksen B3- ja H2-vanhainkotiosastojen asukkaiden ja hoitajien kanssa.

Esityksen esineistö koottiin roskiksista ja kirpputoreilta löytyneistä aarteista - tavaroista, joilla on joskus ollut tunnearvoa, mutta joista on tullut turhaa rojua.

Tekijät

Uurretut ohjasi Suvi Auvinen ja siinä esiintyivät Annastiina Storm (oik.) ja Maaria Tuhkunen. Auvinen, Storm ja Tuhkunen vastasivat myös esityksen käsikirjoituksesta ja visualisoinnista. Marko Pakarinen sävelsi musiikin ja suunnitteli esityksen äänimaailman.